sextus sensu

Szimbólum - kívülálló számára láthatatlan lényeg

A "szimbólum" szó a görög symballein kifejezésből ered, melynek jelentése: "összehozni". Szimbólum lehet egy misztikus tárgy, jelkép vagy motívum, amely a furcsa vagy titkos jelenséget összeköti a már ismerttel, ezzel egyfajta iránymutatást, megértést mutatva.

Az alkotás utáni vágy legtöbbünkben ott rejlik, így nem csoda, hogy az emberiség a történelem során sokszor érzett késztetést arra, hogy tapasztalatait, titkos tanításait vagy összetartó erejét valamilyen módon materializálja, és ezáltal halhatatlanná tegye. Erre pedig legjobb kifejező eszközként a vizualizációt hívták segítségül. Adott képhez mögöttes tartalmat rendelni, új jelentés tartalommal felruházni - ez az asszociációs különlegesség az, amelynek köszönhetően a  szimbólumok mindig is kivételes helyet foglaltak el az emberiség szívében.

Többet tudni, titkos jelentéseket felismerni és értelmezni, mellyel további belső értékeket fedezhetsz vagy építhetsz fel. A legfontosabb érték pedig a HIT. Megtalálnia a hitedet valamiben - legyen az vallás, közösség, filozófia vagy akármi más. A  szimbólum ébren tartja a hitedet, és egy láthatatlan erővel ruház fel -  azzal, hogy tartozol valahová.  Számomra ezt jelentik a szimbólumok.

Megtanulni újra hinni, nagyon fontos lecke a manapság. Azzal, hogy kiválasztasz egy olyan szimbólumot, amely jelképezi a valamiben való hitedet, közelebb visz  egyéniségedhez, önazonosságodhoz vagy akár az Istenedhez.

Fátima keze - más néven hamsza, tenyér alakú oltalmazó amulett, amely főként a Közel-Keleten és Afrikában elterjedt szimbólum. Nevét az iszlámban, Mohamed lányáról, Fátima Zahráról kapta.

Úgy vélik, a szimbólum megvéd mindentől, akár a  szemmel veréstől is és hatékony átkokkal szemben. Marokkóban a házak falára is felfestik, szerencsehozónak is tartják.Élet virága - Alapja, hét vagy több egymást metsző azonos sugarú kör.

Az élet virága számos, az univerzum összefüggéseit jelképező matematikai és geometriai szabályt foglal magában. Ha az élet virágával ajándékozunk meg valakit ékszer vagy festmény formájában, az olyan mintha egyetlen kőben vagy képben az egész világot nyújtanánk neki.Hórusz szeme - azaz Udzsat szem. Ősi egyipotomi szimbólum, mely az erő, tudás, ujjászületés és a megértés jelképe.

Mindemelett védelmet biztosít, és a gyógyulást is segíti. Az ősi misztérium iskolák az egyéni és csoporttudat fenntartását jelképezték vele.


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el