Módszerek

Bevezetés

Több mint 200 pszichoterápiás módszer nyújt lehetőséget arra, hogy olyan önfejlesztői, tanulási folyamat részesi legyünk, melyek segítenek problémáink megoldásában, céljaink elérésében. Élethelyzeti válságok, elakadások mérgezhetik meg hétköznapjainkat, vagy akár kihatással lehetnek egész életünkre. Ezeket megpróbálhatjuk kezelni, először saját magunk is, hiszen minden kérdés először bennünk vetődik fel, és a válasz sem rejlik máshol, mint saját magunkban. És, ha a válaszok bennünk vannak mi lenne, ha felszínre is tudnánk valahogy hozni őket?

A későbbiekben szeretném bemutatni az ehhez szükséges - általam megismert - módszereket, melyek valóban segítenek elindítnai egy úton, ahol elkezdjük tisztábban látni Önmagunkat, Környezetünket és Életünket. Ezek a terápiás módszerek a ma ismert legmodernebb technikákon alapszanak, sok könyvet, tudományos cikket olvastam, előadást és saját tapasztalatot hallottam, hogy egy egyszerűbb, kicsit talán átfogóbb képet tudjak nyújtani ebben a témában. Szeretném, ha Önmaga fejlesztését mindenki napirendre venné, mert kevés fontosabb dolgot tudok elképzelni, mint az, hogy összhanga kerüljünk Önmagunkkal és Életünkkel.

Az ötlet, hogy összegyűjtsem és leírjam kedvenc, és általam hatásosnak vélt módszereket, saját tapasztalat okán jött. Pár évvel ezelőtt kezdtek el először érdekelni ezek a módszerek, de túl nagy volt a kínálat. Nem volt egy oldal, ahol egyszerűen meg lettek volna fogalmazva, ahol összehasonlíthattam és kipróbálhattam volna őket, anélkül, hogy túlságosan belemélyedtem volna egy 500 oldalas értekezés keretében, vagy kifizettem volna több ezer forintot. 

Egyre többet, egyre jobban megismertem és alkalmaztam. Szép lassacsként pedig jött a felismerés is: minden módszer csak egy eszköz a következő szellemi szint eléréséig. Amint tovább léptünk egy fejlődési szintet, megértjük, elsajátítjuk és alkalmazzuk az adott módszert, már el kell engednünk a kezét.

Nem szeretnék senkit hitegetni semmivel, hogy az életed majd így megváltozik, meg olyan jó lesz Neked. Tapasztalataid útján fogsz elérni oda, hogy magad is meglepődsz majd milyen változásokon mentél keresztül. Még nem találkoztam olyan emberrel, aki nem ért volna el változásokat egy terápia végeztével. Lehet, hogy nem azonnal, lehet, hogy a terápia vége után két héttel, de a változás megérkezik ebben biztos lehetsz.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el